Чим відомий Святий Валентин?

Найчастіше,розмірковуючи про покровителя всіх закоханих, люди вказують на єпископа Валентина, який народився в місті Терни. Є багато суперечливих легенд про цю особистість.

Є свідчення, що Святий Валентин покровитель закоханих, коли ще був молодим чоловіком, надавав підтримку людям, наприклад, вчив їх проявляти свої почуття і ставати щасливими. Допомогав писати листи із зізнаннями, мирив людей і дарував квіти та подарунки.

Святий Валентин вінчав закоханих, але згідно з легендами, імператор Юдій Клавдій ІІ заборонив військовим закохуватись та одружуватись(погано відобразиться на службі), але єпископ порушив його заборону. Святий був відправлений до вязниці і там сам закохався в сліпу дочку свого ката та допоміг їй зцілитися. Кажуть, що сам кат попросив єпископа позбавити дочку від хвороби і вона потім сама закохалася в свого рятівника. Продовжуючи дізнаватися історію, хто такий Святий Валентин, варто згадати такий цікавий факт, що перед стратою він передав записку з підписом "Твій Валентин". Вважається,що звідси і пішли "валентинки"






Безпечний інтернет 

Коментарі